BRUTALEN REUNION SKUPINE CHATEAU, POLN DOBREGA ROCKA V ORTO BARU

No, tako… Pa smo dočakali koncert skupine Chateau. Njihov reunion se je končno zgodil…. 17.11. v Ortu ni manjkalo oboževalcev dobre rock glasbe. Prišli so iz vse Slovenije. Moč pa si imel videti tudi ljudi, ki na slovenski sceni nekaj pomenijo. Opaziti je bilo Anjo Rupel in Klinčija, pa tudi Roberta Likarja, kitarista skupine Niet. In še in še. 

Koncert je otvoril Dragan Bulič, ki je staro – novopečenim Chateaujem namenil nekaj besed in izrekel dobrodošlico, hkrati pa zaželel veliko sreče na njihovi novi poti. Nato se je začelo. Skupina je preigrala vse pesmi z njihovega novo nastalega albuma z naslovom Chateau 2023. Lahko smo slišali pesmi, kot so Pesmi nove, pesmi stareZvezde vedoVarala si me, Ljubi in sovraži in tako dalje. Največji spektakel pa je seveda pesem Mlinar na Muri. Fantje so jo preoblekli v rock verzijo in jo obogatili z veliko bolj živahnimi kitarskimi rifi, kot je bila v originalu. 

Nato je sledil drugi del. Odigranih je bilo zelo veliko njihovih uspešnic. Lahko smo slišali naslednje skladbe: LolaOdpelji me v rajAvanturaZapleši z mano, višek večera pa sta bila dva komada. Objemi me, kjer sta se skupina in publika zlila v eno in Mlinar na Muri, originalna verzija. Pri slednji je pevec skupine Matjaž Ograjenšek na oder povabil posebnega gosta, Omarja Naberja in skupaj sta jo odpela. 

Meni osebno je bilo zelo všeč, ker sem ob koncertu začutila domačnost. Skupina je skromna, zelo zadovoljna, če se njihove pesmi prepeva in ravno zaradi tega je velika možnost, da bo znova, po dvanajstih letih premora, zopet prišla na glasbeno sceno. Pevec Matjaž pa je dokazal, da je še vedno tako poskočen in dinamičen, kot v mladih letih. Ter zelo dober frontman. 

Naslednji njihov koncert je na Titovem trgu v Velenju, 22.12. Če ste sedaj zamudili, takrat morate biti tam!!

Vir: //glasbenenovice

Leave a Comment

SLEDI NAM