Rockline.si

Chateau je slovenska melodična hard rock skupina, nastala leta 1986 v Velenju, prvič so opozorili nase na Pop delavnici leta 1987 s skladbo Ne laži mi. Med letoma 1990 in 2011 so izdali šest studijskih albumov, njihov največji radijski hit je Mlinar na Muri (1994), kmalu pa mu sledita tudi Lola in Objemi me.

Velenjska melodična hard rock skupina, po daljši pavzi pripravlja sedmi studijski album, ki bo izšel v jesenskem času – njihov zadnji diskografski izid je izšel leta 2011 (Do konca), takrat so tudi praznovali 25. letnico delovanja.

Iz prihajajočega albuma, ki se trenutno snema v studiu kitarista Zvoneta Hranjca, sta bila izdana že dva singla – Pesmi nove, pesmi stare in Zvezde vedo, za ljubitelje vinilnega zvoka pa je skupina pred kratkim izdala vinilno ploščo The best of Chateau.

Skupina z novim singlom in videospotom S solzami v raj ostaja zvesta melodičnemu hard rocku, glasbo za skladbo je napisal Zvone Hranjec, besedilo pa Boris Vratanar.

Chateau so nastopili na minuli koncertni obletnici Vala 202 v Križankah, v naslednjih mesecih pa jih lahko slišite na koncertih po Sloveniji.

vir: https://www.rockline.si/chateau-z-novim-singlom-s-solzami-v-raj-in-napovedjo-sedmega-albuma/

SLEDI NAM