Chateau, slovenske hard rock legende

Chateau, slovenske hard rock legende, ki so v lanskem letu po devetih letih mirovanja znova obudili svoje aktivnosti, sporočajo, da so posneli novi videospot za single Zvezde vedo, ki so ga sicer predstavili že v letošnjem aprilu. Video lahko preverite spodaj.

Glasbo za skladbo Zvezde vedo je napisal kitarist skupine Chateau Zvone Hranjec, besedilo pa je prispeval Boris Vratanar. Za zvočno produkcijo je poskrbel Zvone Hranjec, za masterizacijo pa Franci Zabukovec “Zabukowski”. Taisti tandem je sicer poskrbel tudi že za prvi (novi) single Pesmi nove, pesmi stare (spodaj).

Skupina sicer zavzeto sklada nov material. Tako že pripravlja novi single za skladbo S solzami v raj. Avtor besedila je Boris Vratanar, glasbo pa je prispeval Zvone Hranjec.

Chateau, ki več kot očitno pripravljajo povsem nov in skupno sedmi studijski album, so 12. 11. 2021, pri založbi Big Joco Music Records, izdali kompilacijo “The Best Of” (seznam skladb & naslovnica spodaj) na kateri so zbrane najvidnejše uspešnice njihove kariere in dve novi skladbi, omenjeni Zvezde vedo in Pesmi nove, pesmi stare. Starejše klasike so ob tej priložnosti prejele zvočno osvežitev.

Kompilacija je bila natisnjena v omejeni nakladi, povpraševanje po njej pa je bilo tako veliko, da je zaloga pošla že v prednaročilu. Skupina obljublja v kratkem njen ponatis. Več informacij o “The Best Of” lahko pridobite TUKAJ.

V zvezi z reaktivacijo oziroma ponovnim zagonom glasbenih aktivnosti, so Chateau podali že januarja letos uradno izjavo, v kateri so javnosti obrazložili, da ostajata jedro in gonilni sili v ekipi še vedno vokalist Matjaž Ograjenšek in kitarist Zvone Hranjec, postavo obnovljene ekipe pa dopolnjujejo bobnar Marin Janez (ex-Res Nulius), basist Boštjan Časl (ex- Res Nulius) in pa novi klaviaturist, Jeseničan Robert Humar (ex-Rock’N’Bend, Grega Habič Band), ki se je ekipi priključil sredi letošnjega avgusta in v njej zamenjal predhodnika Borisa Jelenka.

Seznam skladb na kompilacijskem vinilu “The Best Of”:
Stran A
1. Mlinar na Muri
2. Gremo V Nebo
3. Pobegniva
4. Lola
5. Pesmi Nove, Pesmi Stare
Stran B:
1. Objemi Me
2. Zaradi Tebe
3. Avantura
4. Tanja
5. Zvezde Vedo

Več o Chateau:
Facebook

vir: https://www.rockline.si/chateau-so-izdali-video-za-single-zvezde-vedo/

SLEDI NAM